31. toukokuuta 2016

Kevään kuulumiset

Hupsista! Yhtäkkiä eletään jo toukokuun viimeistä päivää ja edellinen blogi-kirjoitus on maaliskuulta... Mihin kulunut kevät onkaan kadonnut?

Noh. Maaliskuussa olimme koko perhe lomalla ja suuntasimme perinteiden mukaisesti Mikko-vaarin ja Päivi-mummon kanssa Kolille mökkeilemään. Tarkoitus oli hiihtää mahdollisimman paljon nauttia ulkoilusta sekä yhdessä olosta. Omalla kohdalla suunnitelmat eivät ihan toteutuneet, kun lomaa edeltävällä viikolla alkanut polvivaiva äityi kesken viikon tosi pahaksi ja loppuajan pääasiassa makasin mökin sohvalla. Tosin ei sekään niin huono vaihtoehto ollut, tulipahan kunnolla levättyä. Lili tiivisti loman hyvin, kun toiseksi viimeisenä iltana kysyttiin ruokapöydässä, että mikä on lomassa ollut parasta: "Se että me ollaan kaikki oltu täällä yhdessä."

Ehdin sentään muutaman kerran suksille ennen pakkolepoa.


Loman jälkeen suuntasin lääkäriin ja polvesta tyhjennettiin nestettä ja lääkäri kirjoitti lisää lepoa. Nestettä tyhjennettiin vielä toistamiseen ja levossa vietin kaiken kaikkiaan neljä viikkoa. Sinä aikana tulikin sitten katsottu How I Met Your Mother -sarja Netflixistä ekasta jaksosta viimeiseen sekä siivottua kaikki kodin kaapit.

Sairasloman siivoukset yllyttivät myös suuren tavaroiden karsintaoperaatioon ja nyt en edes tiedä, kuinka monta säkillistä tavaraa olen heittänyt pois joko roskiin, vaatekeräykseen tai kierrätykseen. Iso määrä meni myös kirpputorille ja jokusen huonekalun & tavaran myin myös Torissa. Kylläpä olo keveni. :) Tavaroiden karsinnan myötä laitoimme myös Lilin huoneen uuteen uskoon. Hommattin kätevät säilytyslaatikot leluille, vaihdettiin verhot, siirrettiin huonekaluja, ja lopulta myös Lilin sänky meidän huoneesta. Alkuun jännäilin, että miten tuo sängyn siirto onnistuu tai lähinnä se, että miten Lili suostuu omassa huoneessa nukkumaan, mutta hyvin on mennyt.

Prinsessasänky Lilin omassa huoneessa. Kuvassa vielä talviverhot.

Sairasloman jälkeen palasin huhtikuussa takaisin töihin. Se oli jotenkin raskasta. Motivaatio tuntui olevan kadoksissa ja suunta hukassa. Onneksi pian pääsen pariksi vuodeksi mietiskelemään sitä suuntaa, mitä kohti haluan mennä. Yksi kevään suurimmista jutuista on siis ollut kasvava vatsa ja pieni ihmisen alku, joka siellä nykyisin jo kovastikin potkii. Syys-lokakuun vaihteessa häntä odotetaan syntyväksi. Tällä hetkellä aamuherätyksiä on jäljellä enää 21. Sen jälkeen jään ensin vuosilomille ja sitten suoraan äitiyslomalle. Jos pikkuinen syntyy laskettuna aikana, niin ehdin ennen synnytystä lomailla 3 kuukautta. Ihanaa!


Puolen välin vauvamaha


Polvi on myös toipunut sen verran, että toukokuussa olen päässyt vähän urheilemaan. Ollaan käyty kerran viikossa uimahallissa ja Samin & Lilin polskiessa kahdestaan, minä olen uinut matkaa. Lisäksi ollaan käyty noin kerran viikossa treenailemassa hyppyrimäen portaissa. Juoksulenkkeilyäkin olen yrittänyt, mutta sen seurauksena olen saanut sellaisia liitoskipuja, että jätän juoksulenkit suosiolla ensi vuoteen.

Mielakan huipulla on hyvä vetää vähän henkeä ennen kuin jatkaa matkaa takaisin kotiin.


Jotain uutta myös hiusten osalta. Lili valitsi minulle kesävärin saatesanoilla: Ei mitään tylsää ja tavallista. Yllättävän hyvin värjäys sujui kotioloissa ja Sami siisti ylikasvaneen leikkauksen.







Sellaisia kevään kuulumisia näin pintaraapaisuna. Nyt nokka kohti kesää. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti