28. maaliskuuta 2012

Helppoa, nopeaa, terveellistä

Viime viikko oli yhtä kiirusta meidän perheessä. En olisi tästä viikosta selvinnyt ilman syksyllä luottotuotteekseni noussutta Tupperwaren Micro Gourmet. Tai no joo, olisin varmaan selvinnyt, mutta se olisi ollut huomattavasti haastavampaa, kuin nyt. :-)

Meidän perheen arjen pelastus on siis Micro Gourmet, jolla terveellinen ruoka valmistuu nopeasti ja helposti. Ensin valmistellaan kasvikset. Tällä kertaa tarjolla oli porkkanaa, perunaa ja sipulia. Kaikki nämä kuoritaan ja pilkotaan.





Sitten alimpaan astiaan laitetaan 4 dl vettä. Keskimmäiseen astiaan pilkotut kasvikset ja ylimpään astiaan tällä kertaa pääsivät maustamattomat kanafileet.




Kasataan osat päällekkäin ja laitetaan koko komeus mikroon 25 minuutiksi (700 W). Tällä välin voidaan pyöriä lapsen kanssa lattialla leikkien mörköä, jumpata, rakentaa legoja tai vaikka lukea sähköpostit/päivän lehti. Ja kun mikron kello helehtää, on ruoka valmis!





Ja millainen ruoka: ah, niin erikoisen maukas. :) Mä en tiedä, mistä se tarkalleen johtuu, mutta tässä valmistetut kasvikset ovat tuhannesta parempia, kuin keittämällä tehdyt ja monin veroista parempia, kuin höyrykattilassa höyrytetyt. Myös kanasta tulee mehevää ja pehmeää, paljon parempaa kuin pannulla tai uunissa paistamalla.

Olen usein laittanut kanoille pestoa päälle tai tehnyt niihin taskun, johon olen laittanut yrttituorejuustoa tms. Tällä kertaa tein yksinkertaisen, kylmän kastikkeen maustamattomasta jogurtista ja punaisesta currytahnasta.

Meillä Micro Gourmet oli viime viikolla käytössä varmaan päivittäin. Ja joka viikko sitä käytetään. Usein saatan valmistella kasvikset astiaan jo aamulla, kun tyttäreni vielä nukkuu, laittaa ruuan jääkaappiin odottamaan lounas-/päivällisaikaa. Ja sitten kun tulemme leikkipuistosta/liikuntakerhosta/töistä kotiin, niin systeemi vaan mikroon ja pian saadaan ruokaa.

Tykkään kyllä laittaa ruokaa ajankin kanssa, silloin kun sitä aikaa on. Mutta arkisin on kiva päästä helpolla.

Mikä on Sinun helppo ja nopea arkiruokasi?

2 kommenttia:

  1. Kokemuksesta voin sanoa, että pitää paikkansa. Kasvikset ovat todella maukkaita näin valmistettuina. -M

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä, oman viikon myynti taitaa kasvaa Micro Gourmeen verran... vaikka kyllähän mä tän jo tiesin että helppoo se on! -Maria

    VastaaPoista