20. joulukuuta 2012

Albena

Vaikka joulu kolkuttelee jo oven takana ja ulkona on lunta ja pakkasta, niin palataan hetkeksi kesäisiin tunnelmiin. Olimme kesällä Lilin ensimmäisellä lentomatkalla. Ei voi sanoa, että ensimmäisellä ulkomaanmatkalla, koska Lili on käynyt tätä ennen jo kerran Ruotsissa. :-) Kesäloman kohteeksi valikoitui Albena Bulgariassa, koska sinne oli lyhyt lentomatka ja mummolla ja Fafalla oli aiemmilta vuosilta Bulgariasta hyviä lomakokemuksia. Saimme nauttia viikon lomasta Lilin kummien Katin ja Timon sekä Fafan ja Taina-mummon kanssa.

Ja ihana loma kyllä olikin, vaikka täytyy sanoa, että Albenaan tuskin tulee toista kertaa lähdettyä. Paikka on täydellinen pienten lasten kanssa matkustaville, jotka haluavat lyhyen lentomatkan ja kohteessa ainoastaan nauttia allas-/rantaelämästä. Mitään muuta tekemistä tai näkemistä Albenassa ei ole. Paikka ei myöskään ole mikään shoppailijan paratiisi, sillä kauppoja on vähän ja valikoimat suppeat. Mutta siisti, turvallinen ja lapsiystävällinen paikka kyllä mielestäni on. Ja hotellimme Flamingo Grand oli erittäin siisti, henkilökunta siellä oli ystävällistä ja aamiainen herkullista.

Lentomatkat sujuivat Lilin kanssa todella hienosti, ehkä oltaisiin voitu siis matkustaa hivenen kauemmaksikin. Lili oli itseasiassa lentokentällä kuin jo tottunut maailmanmatkaaja. Ei hämmentynyt mistään eikä sen kummemmin mitään ihmetellytkään. Reippasti käveli muiden mukana tai edellä reissureppu selässään. Lentokoneessakin istui rauhallisesti äidin sylissä ja paluumatkalla, joka oli yölento, nukkui nousua ja laskua lukuunottamatta koko matkan.

Ja kun edellisessä tekstissä purnasin kuvattomuutta, niin tässäpä myös kuvia, koska aurinkoisella säällä (hyvässä valossa) kännykänkin kameralla saa ihan kohtuullisia kuvia. :-)

 
Sami ja Lili hotellihuoneen parvekkeella
 

 
Lili hyppää altaaseen.
Tämä oli loman lemppari puuhaa.
 

 
Uimassa hotellin altailla.
Altaassa Lili viihtyi kyllä tuntitolkulla joka päivä.
 


 
Kaupunkimaisemaa Albenan korkeimman rakennuksen huipulta.

 


 
Viimeisen illan ateria syötiin rantahiekalla.
Päivät oli kuumia ja illat ja yötkin lämpiä.
 



Kiva muistella kesää näin pakkasen paukkuessa. :-)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti