9. tammikuuta 2015

Hälytys, hälytys

Meillä on keittiössä palovaroitin. Meillä myös useimmiten ruuanlaittajana toimii rakas mieheni. Jostain syystä aina silloin, kun minä erehdyn jotain kokkaamaan tuo palohälytin alkaa huutaa. Ja siis syynä ei ole se, että laittamani herkut pääsääntöisesti palaisivat, päinvastoin kaikki kokkailuni yleensä onnistuvat. Silti jostain syystä kun menen hellan ääreen ja laitan levyn kuumenemaan, meillä poikkeuksetta alkaa hälytin ulista. Jossain vaiheessa olin jo varma, että Sami oli ohjelmoinut tuon pirullisen laitteen ilmoittamaan, että "Pysy nainen poissa sieltä keittiöstä!" ja sitten hälyttimen ulvoessa hän voi minulle kepeästi kuittailla.

Mutta hä-hää! Tiistaina tehtiin vohveleita. Tai siis Sami teki. Ja mitä tapahtuikaan! Jo ennen ensimmäisen vohvelin paistamista raudan lämmitessä alkoi palohälytin soida. Siitäs sait! ;-)

1 kommentti:

  1. Täytyy kyllä sanoa, että olen usein ihmetellyt Maijan kykyä saada palovaroittimemme soimaan, tekee hän mitä tahansa. Tosin tuo ruoanlaiton statistiikkaa on aivan omaa luokkaansa! Vaikka ruoat, Maijan sanoja lainatakseni, "Yleensä onnistuvat".
    Totta kirjoituksessa on myös se, että palovaroitin rupesi huutamaan kun kytkin Kekeiltä saamamme vohveliraudan seinään. Näiden faktojen pohjalta ei tarvitse olla kummoinenkaan Einstein, jotta ymmärtää mistä on kyse; Geenit!

    VastaaPoista