22. tammikuuta 2015

Suosikkijumppa

Kun keräsin tuon listan jumppahaasteen tämän hetkisestä tilanteesta, niin aika selvästi oli nähtävissä, mikä tunti on noussut toistaiseksi ylitse muiden - Grit Strength. Toki haastetta on takana vasta sen verran vähän, että vielä ehtii listaan tulla paljon vaihtelua (ehkä), mutta toistaksi Grit on ollut ihan ehdoton ykkönen. Mikä ihme se sellainen Grit sitten on? Ja miksi mä siitä tykkään?

Kuntokeskus Ykkösen -sivuilta poimittu tuntikuvaus: 

Les Mills Grit

30 minute high intensity interval training



Les Mills Grit on korkeasykkeinen intervalliharjoitus, jossa saat nopeasti huomattavia tuloksia. Se tehostaa rasvanpolttoa ja stimuloi hormonitoimintaa, mikä yleistä terveyttä ja hyvinvointia. 30 minuutin Les Mills Grit -sarjat saavat sinut antamaan kaikkesi ja jopa ylittämään jaksamisesi rajat.



Lämmittelyosuus nostaa sykettä nopeasti ja aktivoi lihashermojärjestelmää harjoitusta varten. Lämmittelyn jälkeen alkaa kuntopiirin tyyppinen osuus. Tehokkaita intervalleja, joissa välillä treenataan 110% tehoilla ja välillä palaudutaan. Harjoitus päättyy tehokkaaseen keskivartalo-osuuteen.


Käytännössä tunnilla on tähän saakka ollut joka kerta sama ohjelma. Ensin lämmitelllän lyhyesti ja sen jälkeen lähdetään tekemään erilaisia 1-2 minuutin mittaisi haasteita. Haasteiden välissä lyhyt palautus. Jokainen tekee haasteet omalla tasollaan ns. itseään vastaan kamppaillen.  Tarkoitus on antaa haasteissa kaikkensa. Eilisen tunnin alussa sovittiin, että kotiin saa lähteä vain kontaten. :-)

Esimerkki haasteesta: Aikaa 2 minuuttia. Tavoitteena niin monta kierrosta kuin mahdollista. Yksi kierros pitää sisällään kolme liikettä (5 x rinnalta työntö, 10 x askelkyykky taakse, 15 x punnerrus). Ja sitten mennään kovaa vauhtia. 

Miksikö tykkään? No tunti vaan on just minun makuuni. Ei mitään ihmeellisiä askelsarjoja, vaan selkeitä liikkeitä. Tykkään, että käytetään painoja, koska vaikka toiveissa itsellä on vähän laihtuakin, niin lihaksia saa olla, niistä en halua luopua. Tykkään kovasta temmosta ja ns. kunnon rääkistä. Vaikka tunnilla tulee aina sellainen olo, että oon ihan loppu, en jaksa enää yhtään, niin ohjaajan kannustaessa jaksan kuitenkin vetää loppuun saakka. Tunnilta lähtiessä olo on huikea ja jo nyt huomaan, että oon kehittynyt ainakin punnerruksissa. Sitä paitsi pituus on just sopiva, jumppaan ei mene kuin tunti matkoineen. Aikaa jää siis hyvin kaikkeen muuhunkin.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa kovin samanlaiselta kuin Crossfit, joka on itsellä tällä hetkellä se treenimuoto nro. 1. Toki ajallisesti Crossfitissa mennään hieman pidempään ja omatoiminen harjoittelu mahdollistaa monipuolisemman ohjelman.
    Tuo Grit Strength vaikuttaa kyllä pätevältä koko kroppaa muokkaavalta treeniltä. Arvostan ja kannustan käymään!

    VastaaPoista