15. toukokuuta 2012

Avaimet kotona

Sattuipa tässä muutamia viikkoja sitten:

Hip Hei! Kylläpä oli aika voittaja-fiilis, kun olimme lähdössä Lilin kanssa liikuntakerhoon. Tajusin heti, kun olin painanut ulko-ovemme kiinni, että avaimet jäivät eteisen pöydälle. Varmuuden vuoksi täytyi toki tutkia koko laukku sekä kaikki takin taskut, mutta avaimia ei löytynyt. Sitten nopeasti varasuunnitelman mietintään. Ja eikun soittamaan alakerran naapurin ovikelloa, jospa laskisi meidät pyörävarastoon hakemaan rattaita, että matkamme liikuntakerhoon voi jatkua. Mietitään kotiin pääsyä sitten myöhemmin.

Tässä vaiheessa täytyy kiittää, että meillä on ihania naapureita, joilta voi apua pyytää. Onneksi myös muutamat heistä ovat jo eläkkeellä ja kotona arkisin keskellä päivää.

Matkalla liikuntakerhoon soitto ystävälle, jolla vara-avain, josko hän sattuisi olemaan kotona etätöissä. Ei ollut. Sitten soitto Samille töihin, olisiko mahdollista päästä aikaisemmin töistä tänään. Lupasi tehdä parhaansa ja soitella myöhemmin. Ok, hyvillä mielin jatkoimme matkaa.

Liikuntakerhon jälkeen söimme lounaan urheilutalolla (onneksi lompakko kuitenkin mukana). Sitten ulos ja Lili rattaisiin päiväunille. Päiväunien aikana itse vierailin Piilo-kirppiksellä ja tällä kertaa tein löytöjäkin (varrelliset välikausikengät, välikausihaalari, toppahaalari ensi talveksi, kaksi fleece-takkia, kevät/syystakki yhteensä 25 €).

Kävellen takaisin kotikulmille ja Lilin herättyä ostarin Valintataloon hakemaan välipalaa (riisipirakoita ja maitoa). Nautiskelimme eväät ostarilla ja jatkoimme ulkoilua leikkipuistossa.


Eväät maistuu ulkona




Puistossa



Puistossa pitikin sitten lähteä vaipan vaihtoon, mutta kuinka ollakaan vaihtovaipat olivat loppu. Soitto ystävälle, joka onneksi oli kotona ja lupasi meille vaihtovaipan antaa. Päästiin hetkeksi kylään leikkimäänkin ja minä sain kupillisen kahviakin. Tunnin päästä lähdettiin takaisin ulos.

Ja kun hetken ulkoilun jälkeen käytiin kotipihan puutarhakeinuun eväsretkelle saapui Sami kera avaimien kotiin. Ja päästiin vihdoin sisälle! Tällä kertaa liikuntakerhoretki kesti siis klo: 9:30-16:30 ja perjantaisiivous jäi tekemättä, mutta meillä oli Lilikin varsin hauska päivä ja ehdittiinpä aika paljon kaikenlaista touhuilemaan. :-)

Jatkossa kuitenkin muistan varmaan tarkistaa avainten mukana olon, ennen oven sulkemista. Ja ehkäpä ne vara-avaimetkin tulee toimitettua jollekulle lähellä asuvalle, joka on päiväsaikaankin kotona. :D

 Jep-jep. Tää juttu on odottanut luonnoksena täällä useamman viikon. Vieläkään en ole vara-avaimia toimittanut päiväsaikaan kotona oleville naapureille/ystäville, mutta sen sijaan olen jo tässä välissä yhden kerran ehtinyt lähteä aamulla Lilin kanssa kohti hoitopaikaa ilman kotiavaimia. Tuolla kerralla mulla onneksi oli autonavaimet taskussa, joten pääsin ajamaan Samin työpaikalle hakemaan kotiavaimia... Milloinkohan mä oikein opin?!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti