21. toukokuuta 2012

Oman pihan kaipuu

Olipa ihana viikonloppu! Oltiin vanhempieni luona kylässä ja nautittiin vapaapäivistä hyvässä seurassa. Kaiken kruunasi uudella grillillä loihditut herkkuruuat.

Mutta kyllä nyt kotiin palattua taas kaipaa sitä omaa pihaa. Meidän kerrostaloasuntomme on mielestäni kiva ja sijainti mitä loistavin, mutta kyllä omakotitalossa kasvaneena kaipaan vaan suuresti sitä omaa pihaa. Ja nyt kun perheessä on kaksi koiraa ja pieni lapsi, niin kyllähän ulkoilu omalla aidatulla pihalla sujuu vaan niin paljon kätevämmin. On tilaa leikkiä, juosta, keinua ja kiipeillä ja aikuisetkin voivat ulkona ottaa ehkä hivenen rennommin, kun aita rajoittaa pienen ihmisen tutkimusmatkoja. Koirat voivat nauttia ulkoilusta lenkkien lisäksi pihaa tonkien ja auringossa/pensaan varjossa maaten.

Plussaa on tietysti myös oma grilli, joka olisi mahdollista hankkia, jos olisi se piha. Kerrostalon parvekkeelle kun ei sellaista saa tuoda, eikä grilli kyllä meidän parvekkeelle mahtuisikaan. Ja kaikki ne puutarhatyöt! En ole mikään varsinainen viherpeukalo, mutta tykkään hoitaa istutuksia/kasvattaa omia yrttejä jne, joka pienimuotoisesti onneksi onnistuu myös kerrostalon parvekkeella. Puutarhassa möyriminen/kuopsuttelu vaan olisi juuri sellaista sopivaa vastapainoa työlle - puuhaa, jossa saisi niitä akkuja ladattua.

Ehkä meilläkin jonakin päivänä vielä on se oma piha. Siihen asti on vaan otettava kaikki ilo irti näistä vierailuista mummoloissa sekä nautiskeltava kotioloissa läheisen puiston tarjoamista ulkoilumahdollisuuksista. Kesällähän se ulkoilu on kuitenkin ihanaa missä tahansa. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti