9. tammikuuta 2016

Hiusjuttuja

Sain joululahjaksi kampaamolahjakortin. Nyt on aika varattu ensi viikon perjantaille. Ja siis melkein viikko aikaa pohtia, mitä tuolle tukalle oikein tehtäisiin. Eli viikko aikaa stressata ja saattaa lähipiiri hulluuden partaalle pohdinnoillani. Ajattelin aloittaa pohdinnat tsekkaamalla millaiset hiukset minulla oli viime vuonna.

Alkuvuodesta tukka oli vielä pitkä ja matkalla satamaan (Tukholman risteilylle Ladyjen* kanssa) kävin ex-tempore leikkaamassa otsatukan. Värisävy lähellä hiusteni luonnollista sävyä. Kesäkuun alussa leikkasin hiukset polkkamittaan ja värisävy taittui enemmän kupariin. Väri vaaleni myös kaiken kaikkiaan aika paljon kesäloman aikana. Ja pituus tietysti kasvoi niin, että kesän lopussa hiukset meni jo juuri ja juuri kiinni. Kunnes sitten syyskuussa leikattiin taas siisti lyhyt polkka. Tästä tukasta kyllä tykkäsin erityisen paljon.



Syksyllä teki mieli jostain syystä leikata hiukset ihan lyhyiksi ja inspiraationa oli mm. tuo alla oleva Ginnifer Goodwinin tukka. Rohkeus kuitenkin loppui ennen kampaajan tuoliin istumista ja pituutta vain hieman lyhennettiin edestä ja takaa reilummin. Sävynä edelleen kupariin taittuva ruskea.

Kuva Googlen kuvahausta.


Nyt kuitenkin edelleen tuo lyhyt tukka jostain syystä pyörii koko ajan mielessä, mutta tykkäisinkö siitä sitten kuitenkaan? Ongelmanahan minulla on se, että yleensä en koskaan ole hiuksiini tyytyväinen. Otsatukkaan kyllästyn yleensä parissa päivässä, samoin yleensä kyllästyn melko pikaisesti lyhyisiin hiuksiin ja sitten ryhdyn niitä kasvattamaan. Hiusten taas ollessa pitkät, en jaksa niitä laittaa juuri koskaan, joten ne ovat pääsääntöisesti ponnarilla, joka sekin ärsyttää itseäni.

Vuosien varrella on tullut kyllä kokeiltua jos jonkinlaista mallia. Harmikseni meidän ulkoinen kovalevy sanoutui irti toimestaan jokin aikaa sitten ja sinne katosivat samalla kuvat usean vuoden ajalta. En siis etsinnöistä huolimatta löytänyt muita vanhoja hiusmalleja, kuin tämän facebookin vanhan profiilikuvan. Tuo pinkki festaritukka oli kyllä aika huikea. :-)

Kuva elokuulta 2009 kavereiden festaritupareista.

Olen pyörinyt viime illat Pinterestissä. Siellä on nyt aika monta inspiraatiokuvaa. Saa nähdä, mihin lopulta ensi perjantain kampaajan tuolissa päädyn. Laura; Valmistaudu, ongelma-asiakas tulossa. ;-)



*Ladyt = Opiskeluvuosista yhtä pitänyt neljän naisen ystäväporukka. Nimi saattaa viitata myös jollain tapaa erääseen Helsinkiläiseen yökerhoon. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti