10. tammikuuta 2016

Lavis

Alkuviikosta äiti kyseli mukaan jumppaan perjantaina. Lupauduin lähtemään. Tunti oli Tempo ry:n Lavis eli lavatanssijumppa. Ei nyt ehkä se tunti, jolle yksin tulisi lähdettyä, mutta äidin seurassa "joo, miksipäs ei".

Etukäteen tiesin tunnista tasan tarkkaan sen, mitä Tempon sivuilla tuntiselostuksessa kerrottiin:
  • Uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. LAVISta tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella. Kuten lavatansseissa, LAVIKSESSA tanssitaan kaksi samaa tanssilajia peräkkäin ja tunnilla soi perinteinen suomalainen lavatanssimusiikki. Lavatanssi on niin mukavaa, että et edes huomaa kuntoilevasi, silti lähdet tunnilta hikisenä.

En asettanut tunnin suhteen mitään ennakko-odotuksia. Kaivoin kaapin kätköistä esiin jumppavarusteet, jotka olivat siellä saaneet rauhassa nököttää viime vuoden keväästä asti. Vetäisin tukkaan Lilin bling-bling -hiuspannan (koska kyseessä tanssitunti, niin pitähän sitä vähän laittautua) ja hyppäsin äidin kyytiin.

Muut tunnilla olijat olivat käyneet siellä jo pidempään. Nyt tosin joulutauon jälkeen ensimmäinen tunti. Meidät otettiin hyvin vastaan ja tunnilla oli mukava tunnelma. Kerrottiin ohjaajalle jumppalippujen tarkastuksen yhteydessä, että ollaan tunnilla ensikertalaisia ja ohjaaja huomioi mielestäni tämän hyvin. Aina ennen uuden tanssin alkua käytiin aina askelkuviot selkeästi läpi ja heti tunnin alussa ohjaaja vielä painotti, että ei ole niin tärkeää jos ei askeleet mene aina ihan kohdalleen, tärkeintä on, että liikkuu ja viihtyy. Tansseina oli tällä kertaa mm. jenkka, polkka, samba, valssi ja tango. Askelkuviot olivat hyvin yksinkertaiset ja mekin, hyvin vähän tanssillisia tunteja sen enempää kuin lavatanssejakaan harrastaneet, pysyimme kuvioissa mukana. Kovin rankalta tunti ei tuntunut, mutta tuli kyllä hiki ja hyvä mieli. Mennään varmasti uudelleenkin.

Kenelle suosittelisin tuntia? Kaikille, jotka pitävät lavatanssimusiikista ja tykkäävät tanssia. Tunnin verran kivaa kuntoilua. Ei vatsalihasliikkeitä tms. perinteisiä jumppaliikkeitä, joten sopii hyvin myös sellaisia vierastavalle. Ja kun tosiaan askeleet ja kuviot ovat todella helppoja, niin senkään puolesta ei tarvitse jännittää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti